Nincs idő a személyes megjelenésre?

Tanár évén az utóbbi években gyakran szembesültem azzal a ténnyel, hogy mobil telefonjaink nélkül sokkal nehezebb lenne az életünk a mindennapjaink során is, de a munkánk számtalan területe is elképzelhetetlen lenne az okos készülékek nélkül. És ezt nem csak azért jelenthetem ki, mert szépen hangzik, tényekkel is alá tudom támasztani.

Az oktatás, nevelés ma már nem csak az iskola falai között zajlik. Igen gyakran van mód, különösen a pályázati forrásoknak köszönhetően, hogy kimozdulunk a komfortzónánkból, és a gyakorlati tapasztalásokkal próbáljuk a gyerekeket tanítani, oktatni. Ennek egyik formája a táborozás, ami igen sokszor a településektől távol zajlik, elzárva a külvilágtól, távol a tömegközlekedési lehetőségektől. Ráadásul ha gond adódik nem áll módunkban a gyereket felügyelet nélkül hagyni, így ügyes-bajos dolgaink megoldása sem egyszerű dolog a táborozási időszakban.

Utolsó táborozásunk során történt egy baleset az iphone készülékemmel. Reggeli torna közben kicsúszott a telefon a zsebemből. Természetesen a kijelzője összetört, aminek következtében a készülék szinte használhatatlanná vált. Rövid internetes keresés után rátaláltunk az iszereles oldalra. A műhely nagy előnye a gyorsaságon, minőségi munkán kívül az, hogy igénybe lehet venni a szervízfutár szolgáltatásukat. Ennek lényege, hogy a szerviz-bejelentőlap kitöltése után a megadott elérhetőségeken felkerestek. Az egyeztetést követően kiküldték a futárt, aki felvette a csomagot. Rövid határidőn belül visszaküldték a megjavított eszközt a megadott címre. A megjavított készüléket átvéve kézpénzzel tudtam kiegyenlíteni a számlát.

Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a szolgáltatásra, hiszen ennek köszönhetően a tábor elhagyása nélkül volt módom megjavíttatni a telefonomat, melyen keresztül tudtam tartani továbbra is a szülőkkel a kapcsolatot, akiknek így megnyugvást jelentett, hogy folyamatosan tájékoztatást kaptak gyermekeik programjairól.