Ha profik segítségére van szükséged!

Az ember manapság már az internet segítségével magánemberként is akár beüt egy problémát a keresőbe és azonnal számtalan meg egy megoldási lehetőséget talál a problémára. Persze ezek közül választani nagyon nehéz, és ennek tekintetében már nincsen semmilyen segítség vagy mankó a kézben. Az embernek magának kell eldönteni, hogy melyik információ hamis, melyik valódi, hogy mely vélemények fedik az igazságot és melyek mondjuk csak egy lejárató kampány részei, mert sajnos manapság egyre elterjedtebb ez is, és hát persze hogy ár-érték arányban melyik választási lehetőség biztosítja a legnagyobb megelégedést számára. Nincs ez máshogyan egy vállalat és annak vezetője tekintetében sem, csak éppen a választás súlya és így a vezető vállára nehezedő felelősség sokkal nagyobb.

Nekem például egy közel száz főt foglalkoztató cégem van, és egy-egy helyzetben hogy ha rosszul döntök, rossz üzleti partnert vagy szolgáltatót választok a piacról, akkor eleshetünk pályázatoktól, de akár egy-egy ügyfelet teljesen el is veszíthetünk, ami pedig a vállalati megítélésen keresztül tud felbecsülhetetlen károkat, hosszú távon pedig akár a tönkremenetel lehetőségét is okozni. Ezt persze én is igyekszem elkerülni, ezét én az ajánlások világához fordulok segítségért az estek nagy többségében. A begyűjtött három-négy ajánlást elemezve már általában meg tudom határozni az ideális választást. Azt a három-négy ajánlást viszont sokszor nagyon nehéz beszerezni.

Főleg akkor, hogy ha valami olyan tevékenységről van szó, amely nem tartozik szorosan a működéshez és nem tartja mindenki fontosnak a megoldását. Mondhatjuk úgy is, hogy azok a tevékenységek, amelyek megelőzésként szolgálnak bizonyos nehéz helyzetek vagy vállalati hanyatlás ellen. Mert bár sokkal inkább eredményesebb megelőzni a bajt, mint a kialakult problémát orvosolni, sokan még mindig nem ezt a személetet követik.

Így találkoztam én például a kogwheel csapatával, akik nem csak hogy felbecsülhetetlen tudással és szakmai tapasztalattal rendelkeznek a vállalati coahing és a tréning kapcsán, hanem egészen egyszerűen élmény velük a közös munka. Nagyvállalat révén már kevésszer mondhatja el az ember, hogy szinte a szervezet egésze szereti a közös munkát ezzel a profi csapattal, és a változás, melyet hoztak a cég éltébe nem csak hogy ellenállás nélkül ment végig, hanem hatalmas vállalati elégedettséget okozott szinte az összes alkalmazotton keresztül. Ha valakinek profi csapatra van szüksége a szervezetfejlesztés, coaching területén, mindenképpen csak őket ajánlom.