Sose félj megvalósítani az álmaidat!

Én sosem voltam az a típusú ember, aki fél kockáztatni vagy fél belevágni valamibe, ami akár kockázattal jár, vagy kétes a kimenetele. Már gyerekként híres voltam arról, hogy ha bármilyen veszélyes projektbe kellett beszállni, persze játék szintjén, mindig számíthattak arra a szüleim, hogy én nem csak hogy benne vagyok a bandában, hanem én vagyok az első gyerek aki belevág a dolgok sűrűjébe. Nem sűrűn fordult ennek ellenére sem elő, hogy bármi miatt nagyobb bajba kerültem volna, vagy sikertelenség jellemezte volna az életemet. Ez a mentalitás a felnőtt életemet is végig kíséri, és hála a jó égnek azt mondhatom, hogy ezen a szinten sem jellemző a hatalmas veszteség vagy a végzetes hiba.

Nem olyan régen például azt éreztem, hogy egészen egyszerűen nem csak hogy nem vagyok boldog, hanem teljes mértékben motiváció hiányban és lelkesedés hiányban szenvedek. Tudtam jól, hogy változásra és változtatásra van szükségem, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy alapítok egy saját vállalkozást és a gyerekkori vágyamat valósítom meg, miszerint süteményeket és tortákat süssek. Tudtam jól, hogy nem lesz könnyű dolgom, és azt is, hogy ahhoz, hogy érvényesülni tudjak ebben a világban szükségem van minden értékesítői vénámra, de abban is biztos voltam, hogy kellő kitartással és szorgalommal sikerülni fog a tartalékaimat megfelelő módon felhasználni és beosztani.

Csináltattam egy saját oldalt, ahol a fotoda csapatának tökéletes munkája nyomán a legszuperebb ételfotózás keretében kapott képek díszelegtek, és ennek láthatóan nem csak én örültem, hanem a vendéges is, mert a rendelések száma folyamatosan növekedett. Ma már ott tartok, hogy sajnos nem minden munkát tudok elvállalni, mert egy hét türelmi időt kell kérnem sokszor a rendelések elkészítésére. Ennek kapcsán pedig azt mondhatom, hogy sikerült megvalósítanom a gyerekkori vágyamat, és egyben újra lelkes és boldog vagyok a saját munkám kapcsán. Nem kell félni belevágni az embernek semmilyen célja megvalósításába akkor, hogy ha kellő kitartással, szorgalommal és lelkesedéssel vág neki a feladatoknak.